ایت الله مظاهری، در آستانه ایام البیض(ایام اعتکاف)، در شش توصیه مهم، معتکفین را به بهره برداری کامل از این فرصت معنوی و گرانبها دعوت کردند.
اعتکاف نیز مانند ساير عبادات، باید برای رضای خدای تعالی انجام شود و نتیجه و ثمرة آن، رسیدن به لقای الهی باشد. اگر کسی برای هدف کمتر و کوچکتری معتکف شود، قطعاً ضرر کرده است.
امّا نکتۀ قابل توجّه اینکه، معتکفین عزیز باید در سه روز اعتکاف، مراقبت کاملی از خود و اعمال خود داشته باشند. بسیاری از مردم در عبادات سرخودی عمل میکنند و عبادت آنان بیشتر نفع شخصی دارد و رضای خداوند را به همراه ندارد. مشکل برخی از مردم این است که وظیفة خویش را اشتباه تشخیص میدهند و به اهداف متعالی عبادات توجّهي ندارند. بنابراین بر هر مسلمانی واجب است که عملکرد خود را با دستورات قرآن و عترت«سلاماللهعلیهم» تطبیق دهد و سرخودی عمل نکند.
کسی که راه را گم کرده و بدون در نظر گرفتن رضایت خدای تعالی عملی را انجام میدهد، تصوّر میکند که کار خوبی را انجام داده است، ولي بسیار ضرر میکند. قرآن کریم در این باره میفرماید: آیا میخواهید ورشکستهترین افراد را به شما معرّفی کنم؟! بعد میفرماید ورشکستة به تمام معنا، کسی است که عمل زشت انجام میدهد و خیال میکند کار خوبی کرده است و دچار جهل مرکّب میشود؛
«قُلْ هَلْ نُنَبِّئُكُمْ بِالْأَخْسَرينَ أَعْمالا، الَّذينَ ضَلَّ سَعْيُهُمْ فِي الْحَياةِ الدُّنْيا وَ هُمْ يَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ يُحْسِنُونَ صُنْعا»[1]
آيا به شما خبر دهيم كه زيانكارترين (مردم) در كارها، چه كسانى هستند؟ آنها كه تلاشهايشان در زندگى دنيا گم (و نابود) شده؛ با اين حال، مىپندارند كار نيك انجام مىدهند!
درادامه مطلب
نظرات شما عزیزان: